Pótolták a sétálóutca derékba tört facsemetéjét

Megosztás

Hiába szépítik Miskolcot és ültetnek fákat a városban, ha nem vigyázunk közösen a környezetünkre. Sokan céltalan vandálkodást sejtettek a háttérben, amikor két héttel ezelőtt kiderült, hogy Déryné utca és a Villanyrendőr közötti útszakaszon elpusztítottak egy gyenge facsemetét.

Utólag – a térfigyelő kamráknak hála – kiderült, hogy nem volt szándékos a rongálás, csupán valaki ittasan nekidőlt a csemetének és nyilván nem bírta egy felnőtt ember súlyát. A kedélyek mégsem csillapodtak és a legtöbben el sem tudják képzelni, hogyan történhetett ez.

Az Avasi Pincék Mélyvölgyi Társaság Egyesület is értesült a szomorú eseményről és úgy döntöttek, hogy pótolják a fát, írják Facebook-oldalukon.

“Mi mindannyian nagyon szeretjük a természetet. Ezt mutatja az is, hogy a nyolc borászatunkból három is eljött ma. Itt van a Gonda Borászat, a Richter Pince, a Vécsi Pince, valamint az Avasi Álom blog is” – nyilatkozta Richter Attila, az Avasi Pincék Mélyvölgyi Társaság Egyesület elnöke a Minapnak.

Az ültetés végén a résztvevők koccintottak és mélyvölgyi borral megszentelték az előnevelt, kétszer iskolázott sorfát, amely szintén galagonya, mint az elődje volt.

Fotó: Horváth Csongor/Minap

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek